Over TV Miland

TV MILAND

Tennisvereniging Miland is opgericht in november 1979 door een aantal zeer enthousiaste tennissers uit Zegveld. In 2020 is de club verhuisd naar het nieuwe tennispark naast de voetbalvelden. Momenteel is TV Miland met circa 145 leden, waarvan een kwart jonger dan 18 jaar, een kleine en gezellige tennisvereniging waar recreatief tennis voorop staat.

De tennisvereniging beschikt over drie Smashcourt tennisbanen en een oefenkooi. Smachcourt is goed te vergelijken met gravel, maar heeft als groot voordeel dat de banen het gehele jaar bespeelbaar zijn. Alleen tijdens dooi na een vorstperiode mogen de banen korte tijd niet gebruikt worden. Alle banen zijn verlicht zodat er iedere avond tot uiterlijk 23.00 uur getennist kan worden.

In principe kan er iedere dag en avond vrij worden getennist, maar de woensdagavond is labelavond. Op deze avond worden alle aanwezigen ‘vrij’ ingedeeld en wordt per 30 minuten een informeel partijtje gespeeld. Het is een leuke en ideale manier om andere tennisleden te leren kennen en om je tennisprestaties aan anderen te laten zien! Voor meer informatie ga je naar het kopje ‘labelen’.

Bij TV Miland kan, bij voldoende animo, het hele jaar door tennisles worden gevolgd. De lessen worden gegeven aan zowel de allerjongsten als aan de meer ervaren spelers. Lees er meer over onder het kopje  'tennistraining'. 

Verder kent TV Miland een aantal vaste toernooien per jaar, waarbij de banen (met name ’s avonds) bezet kunnen zijn. De toernooien staan opgenomen in de kalender/agenda.

TV Miland is verder voorzien van een fraai nieuw clubhuis met een gezellige bar waar het na een spelletje tennis goed toeven is. Bij evenementen, zoals het Open Toernooi of de clubkampioenschappen, en op enkele vaste avonden in de week wordt er door leden bardienst gedraaid.

Met een mooie nieuwe accommodatie zijn wij gericht op onze jeugd en de toekomst. Wij zijn een rookvrije vereniging, zowel binnen als op het hele buitenterrein. Zo leveren we een bijdrage aan een rookvrije generatie.