Open toernooi

 Verslag Miland Intersport Open 2022 

Eindelijk, na 2 jaar corona kon ons dubbel open tennistoernooi weer gehouden worden! De inschrijvingen kwamen langzaam op gang, maar naar mate de startdatum naderde nam ook het aantal inschrijvingen toe. Uiteindelijk toch voldoende om het toernooi door te laten gaan. Maar liefst 81 deelnemers, waarvan er 9 op twee onderdelen hadden ingeschreven, vertegenwoordigden 19 verenigingen. De meeste deelnemers waren van TV Miland (29), LTV Noorden (19), TV Nieuwkoop (13) en TV Cromwijck (7). 

Bij de 50+ waren er 16 koppels, verdeeld over 4 poules. Deze wedstrijden werden overdag gespeeld. Bij de 17+ en 35+ waren er 29 koppels, verdeeld over 12 poules. Deze wedstrijden werden ’s avonds gespeeld. Alle wedstrijden konden gepland worden op werkdagen. Zodoende hoefde er niet in het voorweekend (waarin ook het stratenvoetbaltoernooi van Siveo werd gehouden) en in het slotweekend gespeeld te worden. 

De weergoden waren ons zeer goed gezind. Tijdens de toernooiweek hebben we fantastisch weer gehad met alle dagen volop zon en hoge temperaturen. Prima weer om te tenissen. Alleen op de slotmiddag werden onze banen voor het eerst goed getest door hevige regenval. Een bui van ongeveer 10 minuten had alle banen volledig blank gezet en de allerlaatste 50+-wedstrijd moest hierdoor worden onderbroken. 

                                                   

Tijdens het wachten in het clubhuis werden de aanwezigen nog even verrast door een alarm, waarvan niet helemaal duidelijk was waar dat door veroorzaakt werd. Maar later bleek het alarm van de waterpomp te komen die de enorme hoeveelheid water niet kon verwerken. De pomp heeft toch geweldig staan pompen want na 30 minuten waren de banen weer helemaal droog en kon de laatste 50+-wedstrijd worden hervat.

Op de slotavond werd het toernooi afgesloten met een super spannende en tevens langste wedstrijd van het toernooi. Daarna vond de prijsuitreiking plaats in aanwezigheid van deelnemers en supporters.

Peter Paul bedankte de diverse commissieleden voor hun enorme inzet in deze succesvolle week. Barbara en Ton (hij stopt dit jaar met de organisatie van het open toernooi), werden bedankt voor hun jarenlange inzet. 

Ook de keukenbrigade werd in het zonnetje gezet, want zij hebben in de toernooiweek een enorme klus geklaard. Tijdens die 5 dagen hebben zij naast alle hapjes ook nog eens 146 heerlijke maaltijden klaargemaakt voor alle gasten!

  

Tot slot werden de sponsoren bedankt voor het mede mogelijk maken van dit toernooi en deze willen we hier dan ook nogmaals noemen:

·        Intersport Twinsport

·        De Bruijn Adviesgroep

·        A.O.S.-onderhoudsbedrijf

·        De Groot-Verburg kaas

·        de B makelaar/taxateur  

 

Overzicht van de winnaars uit alle poules: