Update Tennis en coronavirus - alle activiteiten staken en clubs sluiten t/m 6 april

16 maart 2020


Beste voorzitter en secretaris van T.V. Miland,

Het kabinet heeft gisteren verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan.

De maatregelen zijn per direct ingegaan en gelden t/m 6 april. De KNLTB roept daarom alle verenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen en padellen. We adviseren tennisscholen en commerciële tennis- en padelcentra ook gevolg te geven aan deze oproep. In navolging hiervan gaan ook de trainingen van de KNLTB op het NTC in Amstelveen niet door en is het NTC gesloten. 

Competitie en toernooien

De maatregelen houden concreet in dat de volgende activiteiten niet doorgaan:

  • De speeldagen van de Kia Tenniskids competitie (Rode, Oranje en Groene competitie) op 22 en/of 29 maart en 5 april
  • De eerste 2 speeldagen van de KNLTB Voorjaarscompetitie in de regio Zeeland op 28 maart en 4 april
  • Padel Triple Double Competitie op 29 maart en 5 april
  • De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie Landelijk op 4, 5 en 6 april 
  • Open Toernooien en Junioren Tour Toernooien 

De maatregelen hebben dus ook gevolgen voor de start van voorjaarscompetitie, de Tenniskids- en padelcompetitie. We zullen ons de komende dagen beraden over de verdere uitvoering hiervan. We informeren je hierover zodra er meer duidelijkheid is.

Verenigingsbijeenkomsten en trainingen

De maatregelen betekenen ook dat alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten dienen te worden afgelast.  

De KNLTB bijeenkomsten en cursussen tot en met 6 april zijn ook geannuleerd. Het gaat dan om bijvoorbeeld VCL- en VTL cursussen, arbitrage cursussen (21 en 28/29 maart), de Landelijke Dagen, PO workshops, testdag (28 maart in Veldhoven), testdag padel (31 maart) en kringbijeenkomsten. Verder verwijzen we naar de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot thuisblijven en thuiswerken en de algemene hygiëne maatregelen.

Vragen

Voor vragen omtrent het park, toernooien en competitie verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen. Voor overige vragen kan je mailen met [email protected], [email protected] en [email protected]

Tot slot

We begrijpen dat dit geen leuke maatregelen zijn, maar wel noodzakelijk. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om de impact van het coronavirus te beperken. Het advies is dan ook, houd je aan de algemene hygiëne maatregelen van het RIVM, keep your 'social distance', blijf gezond en zorg goed voor elkaar.  We moeten er alles aan doen, om zo snel mogelijk weer de baan op te kunnen. 

Directie KNLTB  

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 785 157

Park Milandweg

Milandweg 27
3474 KK Zegveld